Samen werken aan veiligheid. EVA op bezoek bij de buurtpreventie

Een warm ontvangst op de uitvalsbasis aan de Vijverhof nr. 10. Dit jaar 2022 is buurtpreventie alweer 10 jaar actief in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit betekent dat buurtpreventie al tien jaar een actieve bijdrage levert aan de veiligheid en leefbaarheid in ons dorp waarvoor onze complimenten.

Een nuttige bezoek om te ervaren en te horen wat er al dan niet leeft in de buurt. De vrijwilligers van het buurtpreventieteam onder leiding van Algemeen coördinator Gertjan Kleinbloesem weten dat als geen ander. Wat maken ze mee, waar lopen ze tegenaan. Zij maken al jaren het verschil door in onze wijken aanwezig te zijn. Van een defecte straatverlichting, afval op de verkeerde plek, verdachte personen en/of situaties, auto’s, deuren en tuinpoorten die niet goed zijn afgesloten, tot aan schuine stoeptegels toe.

De samenwerking met onze gemeente, politie en de Boa’s  van de vele meldingen die zij verzorgen en de terugkoppeling er van is van een groot enthousiasme en motivatie voor de goed geoutilleerde vrijwilligers. EVA wil daarom een groot compliment geven aan de organisatie en aan de gemeente voor de lovenswaardige inspanningen en cijfers die zij jaarlijks registreren. De vrijwilligers bestaan uit een heel gezellig hecht team waarvan velen al jaren actief zijn en niet voor een gat te vangen.

Door de kennismaking, de vragen en beantwoording is het er niet van gekomen om samen op pad te gaan, wel hebben we afgesproken dit op korte termijn te doen. Wij van EVA zullen hier verslag van doen over het werk zelf en de bevindingen van het soort meldingen tijdens een buurtpreventie. Wilt u meer weten kijk op de volgende link.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*